Praktische informatie

HOE RAAK JE ER?

MET DE AUTO
Vanuit Brussel is het 1890 km en neemt het, zonder pauze, ongeveer 17u15 in beslag.

MET HET VLIEGTUIG
De vlucht zelf neemt zo’n 2u20 in beslag.

AUTO HUREN
Een auto huren is in Spanje goedkoper dan bij ons in België. Er zijn dan ook veel aanbieders. Hieronder enkele mogelijkheden. De wagen is op de luchthaven zelf af te halen.

  1. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur
  2. Europcar
  3. Sixt
  4. Hertz
Opmerking: vergeet geen GPS toestel te huren of mee te brengen!

BIJ AANKOMST OP DE LUCHTHAVEN
Alicante Airport ligt 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante aan de Spaanse oostkust. Het is de toegangspoort naar de Costa Blanca, een belangrijke toeristenbestemming. De luchthaven verwerkt daarom merendeels internationale vluchten. In 2004 reisden 8,5 miljoen passagiers via Alicante Airport. Het vliegveld is van vrij recente datum. Sinds de opening is het vliegveld geregeld verder uitgebreid; de laatste grote verbouwing werd in 1996 afgerond.

TRANSPORT VANOP DE LUCHTHAVEN

TREIN
Alicante Airport heeft geen treinverbinding.

AUTO, BUS EN TAXI
U ziet vele bussen op Alicante Airport, maar dat zijn vrijwel allemaal gehuurde bussen. De enige buslijn (C-6) naar Alicante heeft een halte voor de Aankomsthal en vertrekt iedere 40 minuten. Althans, volgens het schema. De busrit naar het centrum van Alicante duurt 40 minuten en kost € 1,00. Bij dezelfde halte stoppen ook busservices naar Benidorm en Murcia, maar die rijden veel minder frequent. Taxi's doen de trip naar Alicante veel sneller (15-20 minuten). Een indicatie van de tarieven: Alicante 14-18 euro, Torrevieja 50-60 euro, Benidorm 60-70 euro. Vanuit Alicante is het vliegveld bereikbaar via de autoweg (Autovia) Alicante-Murcia. Ook weg N-332 leidt naar de luchthaven. Vanuit Benidorm neemt u de autosnelweg (Autopista) A-7. De afslag naar de luchthaven staat op al deze wegen duidelijk aangegeven.

PARKEREN OP DE LUCHTHAVEN
Parkeren is mogelijk tegenover het terminalgebouw. Tarieven zijn € 1,50 per uur en € 15,00 voor een hele dag. Voor langparkeerders zijn garages in de omgeving van de luchthaven een goedkopere optie. Meestal bieden deze garages een gratis shuttleservice naar het vliegveld.

SERVICES OP DE LUCHTHAVEN

HOTELS
Er zijn geen hotels op de luchthaven. De dichtstbijzijnde opties zijn Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (tel: +34(0)96 515 6185) en het 5-sterren Sidi San Juan Hotel (tel: +34(0)96 516 1300). Andere mogelijkheden zijn Hotel Tryp Gran Sol, Hesperia Eurhotel en het Residencia Maya Hotel.

WINKELEN EN RESTAURANTS
Costa Blanca Plaza is het winkel- en horecagebied van de luchthaven. U vindt er acht cafés en vier restaurants. Verder zijn er drie tax-free shops en enkele heel aardige kadoshops.

BAGAGE
Check uw bagage grondig als deze van de band komt. De bagage-afhandeling op Alicante Airport is niet altijd even zachtzinnig. U kunt daarover klagen bij een balie vlak bij de bagagebanden. Dat is ook de balie waar u zoekgeraakte bagage kunt claimen. U kunt geen bagage stallen op de luchthaven.

INFORMATIE
Bij de incheckbalies is een algemene informatiebalie (tel: +34(0)96 691 9100). Ook in de Aankomsthal is er zo'n balie, maar die is alleen open bij grote drukte. Toeristische informatie is verkrijgbaar bij het Valencia Toerismebureau (tel: +34(0)96 691 9367) op de begane grond.

GEHANDICAPTEN
Gehandicapte passagiers kunnen vlak voor de ingang van de terminal worden afgezet. Speciale parkeerplaatsen liggen ook vlak bij die ingang en het vliegveld heeft rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en op- en afritten. Rolstoelen zijn aanwezig.

OVERIGE SERVICES
Een apotheek vindt u op de begane grond van de terminal. De apotheek is overigens alleen open van 10.00 - 12.00 en van 16.00 - 20.00. Er is een 24-uurs Eerste Hulppost. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping is een geldwisselkantoor. Er zijn ook geldautomaten. De luchthavenpolitie is bereikbaar onder tel: +34(0)966 919 223.